MURI, NAJ TI BO LEPO NA MAVRICI! ??

30. 5. 2018 – MURI, NAJ TI BO LEPO NA MAVRICI! ??

Včeraj smo morali spet sprejeti najtežjo izmed odločitev, s katerimi se srečujemo pri svojem delovanju. Vedno je enako težko … tega se ne moreš nikoli navaditi, vsakič znova se človeku trga srce. Ampak veš, da moraš, ker je edino prav, da živali prihraniš vsaj nekaj trpljenja . ?

Muri je prišel v naše naročje, ker je tudi on ostal sam – ampak to sedaj ni pomembno. Že ob prvem pregledu in preiskavah je veterinar zmajeval z glavo nad izvidi, ki so kazali tudi na težave z ledvicami, odkril je tumor v predelu genitalij (kuža je bil seveda nekastriran), ampak smo vseeno upali, da bo usoda Muriju naklonjena, da bomo uspeli z zdravljenjem in bo zaživel res lepo seniorsko življenje.

Pa ni bilo tako: po nekaj dneh je začel kazati znake odpovedovanja ledvic, iz ure v uro je bilo slabše in žal je bilo na veterini ugotovljeno, da ni pomoči. Zato smo se odločili, da ga odrešimo bolečin in trpljenja.

Naj ti bo lepo na mavrici, Murči. ❤️


23. MAJ 2018 – MURI PRI VETERINARJU ?

danes je bil Muri pri veterinarju, kjer smo pregledali kri in ugotovili, da so ledvice malce problematične, zato smo takoj kupili dietno hrano, poleg tega pa so ob kastraciji odkrili še tumor v področju prostate, ki je bil prav tako odstranjen in poslan na histopatologijo.

Murči se dobro drži in stiskamo pesti, da bodo rezultati poslanega tumorja benigni ??. Malce drzanja pesti ne bo odveč ❤️. Če pa je kje kdo, ki bi lahko pogrešil kakšen eur in nam pomagal pokriti njegovo oskrbo, bomo pa več kot veseli:

  • Renal dietna hrana za pse (briketi ali konzerve)
  • TRR: Lajka, društvo za zaščito in pomoč živalim v stiski,
    Cesta v Mestni log 33,
    1000 Ljubljana,
    IBAN: SI56610000001324494,
    BIC: HDELSI22
    Namen: Muri
  • SMS z besedilom LAJKA5 na 1919

PRIŠEL JE MURI –

S Koroške je v soboto prispel v naše naročje 12-letni Muri. Saj ste verjetno uganili, po katerem principu, kajne? ? Skrbniki umrejo ali odidejo v dom za starejše občane, živali pa obtičijo na cedilu – tega dela nasledstva se nasledniki že skoraj praviloma otepajo. ?

Muri je med srečneži, za katere se je nekdo zavzel ter iskal in tudi našel rešitev. Kako končajo taki, kjer med nasledniki ni niti enega, ki premore vsaj kanček empatije, raje niti ne razmišljamo ??.

Kuža je zaenkrat še vznemirjen zaradi novih obrazov in okolja, zelo še žaluje za domom in poznanimi ljudmi. Vseeno smo se morali najprej lotiti higiene in boja proti zajedavcem vseh vrst. Seveda tudi ni kastriran, kar glede njegovega vedenja v zacasnem domu, kjer so tudi druge živali, pomeni dodatne nevšečnosti. ?

Ampak korak za korakom bomo vse uredili in srčno upali, da bo tudi Muri lepega dne odrepkal v čisto tapravi dom ter v udobju in obdan z ljubečimi ljudmi preživel preostanek življenja.


Kontakt: 041 446 085 ali mail lajkadrustvo@gmail.com

MURIJEVA ZGODBA:

PROSIMO, POMAGAJTE NAM POMAGATI MURIJU!

 

Uredi